Читај ми!

Пресуда због кријумчарења људи преко Тисе

Специјални суд у Београду осудио је на укупно 55 година и два месеца затвора девет припадника организоване криминалне групе која је кријумчарила илегалне мигранте, Албанце са Косова и Метохије, преко Тисе у Мађарску.

Приликом илегалног пребацивања чамцима преко Тисе 14. октобра 2009. године, 15 миграната, махом жена и деце, утопило се у тој реци.

Као организатор групе која је извршила кривична дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи Јосип Ђурашевић осуђен је на 10 година затвора.

Као припадници групе осуђени су Горан Маравић на седам година, Ридван Дестани на јединствену казну од шест година и осам месеци и Дејан Безег шест година, Атила Шипош три и по године, Јованка Коледин три године, Абедин Исени четири године и четири месеца, Ардин Исени четири године и осам месеци и Сабехудин Арифи на јединствену казну од 10 година.

Јосо Каримовић је ослобођен оптужбе. Илегални мигранти су најпре пребацивани са Косова и Метохије до Кончуља, а затим до Суботице, где су скривани у објектима илегалног смештаја, одакле су, у погодном тренутку, илегално пребацивани у Мађарску, преко Тисе и граничних прелаза Хоргош и Келебија.

Предмет је иницирало Тужилаштво за организовани криминал, а у предистражном поступку учествовао је и Еулекс.

Од 15 илегалних миграната који су се утопили покушавајући да пређу у Мађарску 14. октобра 2009. године, половина преминулих била су деца узраста од годину дана па навише, док другу половину преминулих чине њихови родитељи, такође млађе доби.

Само је један човек успео да исплива и спасе своје двоје деце, од укупно 18 илегалних миграната.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи