Читај ми!

Радуловићу одређен притвор

Одређен притвор бившем директору "Це маркета" Слободану Радуловићу, који се данас после осам година бекства јавио полицији. Он је у процесу против такозване "стечајне мафије" првостепено осуђен на пет година затвора због примања мита.

19.30 - Слободану Радуловићу одређен пртивор због опасности од бекства, јавља извештач РТС-а.

19.05 - Тужилац Миљко Радисављевић предложио притвор за Радуловића.

18.00 - У току саслушање Радуловића у Специјалном суду, јавља извештач РТС-а.

17.30 - Радуловић ће бити саслушан у Специјалном суду поводом одређивања притвора, пошто су га претходно прегледали лекари у Специјалној затворској болници.

15.45 - Радуловић је одведен у Специјалну затворску болницу на преглед, јер се не осећа добро, речено у Вишем суду у Београду.

14.05 - Радуловић напустио зграду полиције и упутио се у Специјални суд, јавља извештач РТС-а.

13.55 - Одељење за потраге МУП-а обавестило је Суд да је Радуловић "лишен слободе по решењу о одређивању притвора Специјалног суда", каже портпаролка суда Душица Ристић за Танјуг.

13.25 - Колона возила у којој је Радуловић дошла је у седиште полиције, јавља извештач РТС-а. 

Кривично ванпретресно веће је након саслушања Радуловића као донело одлуку да остаје на снази раније донето решење Специјалног суда о одређивану притвора Радуловићу, због опасности од бекства и петогодишње затворске казне на коју је осуђен.

Притвор за Радуловића, који је саслушан као оптужени, претходно је затражио тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Радисављевић је рекао да је бивши директор "Це маркета" данас саслушан само на околности притвора, јер то је била обавеза суда с обзиром на то да се Радуловић до сада није изјашњавао као оптужени о разлозима због којих му је одређан притвор.

"С обзиром на то да је у овом тренутку пресуда која је донета против Радуловића и против већег броја других лица у фази одлучивања по жалби, дакле налази се пред Апелационим судом, очекујемо да се прво одлучи по жалбама и да видимо каква ће бити одлука Апелационог суда. У зависности од те одлуке знаће се и даље поступање у кривичном поступку у односу на самог Радуловића", рекао је Радисављевић за РТС.

Бивши директор "Це маркета" је претходно, по сопственом захтеву, прегледан у Специјалној затворској болници. Након прегледа потписао је сагласност да је способан за кратко саслушање поводом притвора.

Радуловић је слетео нешто после поднева на београдски аеродром "Никола Тесла", одакле је пребачен у београдску полицију где је утврђен његов идентитет.

Долетео је редовном линијом из Москве за Београд.

Медији су спекулисали да се Радуловић крио у Шпанији, као и да је неко време боравио у Јужној Америци и на Куби. Прошлог децембра најавио је да ће се предати.

Тада се јавио медијима и рекао да су његови правни саветници већ дуже у контакту с представницима српских власти и Тужилаштвом.

Тврди да власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић стоји иза подизања, како каже, политичке оптужнице, као и да су представници бивше власти умешани у продају "Це маркета".

Бивши директор "Це маркета" био је у бекству од 2006. године, када је покренут поступак против такозване "стечајне мафије".

Оптуженима се поред осталог судило за утају пореза, примање мита, незаконито извлачење новца из "Це маркета" и злоупотребе при преузимању акција те компаније. Тако су, тврдило је Тужилаштво, оштетили државу за више милиона евра.

За Радуловићем је тада расписана међународна потерница. После вишегодишњег процеса, првостепено је осуђен на пет година затвора због примања мита. Суд је наредио да му се одузме више од два милиона евра.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи