Читај ми!

Саслушани Бјелић и Благојевић

Бивши градски менаџер Александар Бјелић, некадашњи директор Агенције за инвестиције Марко Благојевић и још пет особа саслушани су у оквиру предистражног поступка у вези са реконструкцијом Булевара краља Александра.

Они су саслушани у Одељењу за привредни криминал београдске полиције, а сумња се да је незаконитим избором понуђача буџет Града Београда оштећен за око шест милиона евра, саопштено је из полиције.

Саслушање Бјелића и Благојевића ће, како се наводи, бити настављено у понедељак.

На основу резултата предистражног поступка, који је спровела Полицијска управа Београда у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, сумња се да је приликом реконструкције Булевара за извођача радова незаконито изабрано предузеће "Балкан градња", иако је понуда другог понуђача била повољнија за шест милиона евра, наводи се у саопштењу.

Сумња се такође да је комплетан поступак избора најповољнијег понуђача неправилно спроведен и да је по налогу менаџмента града изабрана "Балкан градња" за извођача радова.

Припадници Управе криминалистичке полиције у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал приводе крају предистражни поступак у вези са продајом лекова и других производа из асортимана "Галенике" и другим повезаним правним лицима.

Завршетком овог предистражног поступка окончаће се комплетне провере пословања компаније "Галеника" од 2008 до 2014. године, у ком периоду је "Галеници" нанет огроман губитак у пословању у износу од око 180 милиона евра.

Александар Бијелић, функционер Демократске странке, пре два дана је изјавио да је све радио по закону и да је спреман да се одазове позиву надлежних органа, да нема потребе да се у таблоидима најављује његово хапшење.

Председник Демократске странке и бивши градоначелник Београда Драган Ђилас истакао је да је реконструкција Булевара најбољи посао у последњих 15 година и оптужио власт да кривичним пријавама против његових сарадника покушава да креира афере за све што је у Београду урађено у последњих пет година.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи