Читај ми!

Ниш, заплењено више од четири тоне робе

Нишки цариници запленили више од четири тоне разне робе у акцији која је трајала 20 часова. Њена вредност се процењује на око 33.000 евра, саопштила Управа царине.

Ухваћено је седам Кинеза који су у два комбија превозили робу. Како је наведено, пооштрена контрола коју мобилне екипе цариника спроводе у унутрашњости територије настављају да дају импресивне резултате, преноси Танјуг.

Да би спречили нелегалну трговину, цариници све чешће прибегавају ванредним, такозваним "дубинским" контролама на путевима у унутрашњости земље, па су их тако, док су кријумчари очекивали контролу на ауто-путу код наплатне рампе "Наис", цариници предухитрили покривши и алтернативне путеве у близини.

Цариници су тако успели да ухвате седам Кинеза у покушају да старим путем који води од Алексинца до Ниша превезу два комбија у којима је било свега - "од игле до локомотиве".

Оба комбија, нишких регистарских ознака, заустављена су 9. априла, а на питање цариника да ли имају нешто да пријаве царинској контроли, возачи су тврдили да за све што возе имају адекватну документацију.

Преглед тих докумената побудио је сумњу цариника, јер је неслагање између количине робе и онога што је приказано у документима било очигледно.

Како је на путу немогуће извршити детаљну контролу, оба комбија су под пратњом спроведена до царинарнице Ниш и нишког аеродрома, где је извршен детаљан преглед товара.

Испоставило се да су се у комбијима налазиле све врсте одевних предмета, играчке, обућа, славине, алат, браве, утичнице, као и микрофони и кухињски ножеви.

Према изјавама прекршилаца могуће је закључити да су се робом снабдевали на бувљаку у Панчеву, па је потом возили ка Нишу како би снабдевали кинеске тржне центре из тог града.

Како вредност робе прелази једну трећину вредности возила у којима је она транспортована, привремено су задржани и роба, и спорна комби возила, док ће против учесника у покушају кријумчарења бити покренути прекршајни поступци.

У саопштењу се подсећа и да је у раним јутарњим сатима 10. априла, иста екипа царинских службеника на истој локацији зауставила и камион курирске службе, београдских регистарских ознака, у коме је откривено 227 килограма резаног дувана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи