Читај ми!

Још један ухапшен због злоупотреба у Дољевцу

Због злоупотребе службеног положаја, нишка полиција ухапсила је Александра В, бившег радника "Нискоградње" из Дољевца. Полиција јуче ухапсила 12 особа, а за петорицом још трага.

Александар В, бивши радник "Нискоградње" из Ниша, тринаеста је особа ухапшена у вези са малверзацијама у Дољевцу, којима су оштећени буџети Општине и Републике Србије за више од 40 милиона динара.

Нишка полиција и даље трага за петорицом главноосумњичених, али се проверава и да ли је неко из полиције њима јавио за акцију. У општини, пак, наводе да њихов председник Горан Љубић није у бекству, како кажу у полицији, већ да је од понедељка на годишњем одмору.

Да је председник Општине Дољевац на годишњем одмору, пренео је одборницима први човек локалног парламента Томислав Митровић, који му је и потписао решење.

"Највероватније да није знао за ово, сигурно је отишао некуд - пошто је он приватник, бизнисмен, сигурно има своје послове и глупо је да га ја питам - куда ћеш да идеш и да знам где је", каже председник Скупштине Општине Дољевац Томислав Митровић.

Међутим, за бизнис са предузећем "Водоградња" осумњичени су и председник и његов брат, који је прошле године хапшен због претњи власницима конкурентског предузећа.

Најуноснији послови у Дољевцу и околини односе се на експлоатацију шљунка и песка из Јужне Мораве, али су машине "Водоградње" у власништву председниковог рођеног брата коришћене и за изградњу фабрике "Леони".

Фабрика "Леони", која ускоро треба да почне да ради, један је од успеха ове локалне самоуправе, каже Братислав Јовановић, помоћник председника Општине у сва три његова мандата, али додаје да јучерашњим дешавањима није изненађен.

"Свакодневна контрола од 1. септембра је код нас, од стране пореске полиције и свих могућих инспекција и контрола, у току, и ми као његови сарадници нисмо изненађени овим што се десило, али грађани су сигурно изненађени", каже Јовановић.

Грађани су, пак, у том случају подељени.

Од 37 одборника, 26 подржава председникову групу грађана Покрет за Југ, која је најпре била уз Нову Србију, па уз Уједињене регионе. Сада, кажу, подржавају СНС, што додуше, повереништво напредњака у Дољевцу није могло да потврди.

Нишка полиција је јуче привела 12 особа којима је одређена мера задржавања због сумње да су извршили кривична дела злоупотребе службеног положаја, фалсификовања службених исправа и злоупотребе одговорног лица, као и да су оштетили буџет Србије и Општине Дољевац за више од 40 милиона динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи