Еулекс: Делибашић ће бити пребачен у Митровицу

Веће за разматрање Основног суда у Митровици потврдило је одлуку претпретресног судије у вези са трансфером Драгољуба Делибашића у притворску јединицу у Митровици, изјавила је РТС-у портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић.

Ирина Гудељевић рекла је да је међународни претпретресни судија у Основном суду у Митровици 25. марта донео одлуку на основу члана 192 (6) Закона о кривичном поступку, да осумњичени Драгољуб Делибашић буде пребачен у притворску јединицу у Митровици.

"Бранилац осумњиченог је поднео захтев за трансфер. Претпретресни судија сматра да не постоје безбедносни проблеми када је у питању лична безбедност притвореника током његовог боравка у притворској јединици у Приштини, као и да његова права нису угрожена", навела је Гудељевић..

Према њеним речима,  више не постоје никакви оправдани разлози, безбедносни или неки други, који захтевају да Делибашић остане у притворској јединици у Приштини.

С друге стране, претпретресни судија сматра да ће Делибашићевим пребацивањем у притворску јединицу у Митровици бити олакшана његова комуникација са члановима породице и адвокатима, што је од посебног значаја када се у обзир узме чињеница да је његов притвор продужен за два месеца.

Драгољуб Делибашић је пензионисани пуковник МУП-а Србије и бивши начелник Полицијске управе у Косовској Митровици.

Он је осумњичен за подстицање на извршење кривичног дела тешког убиства, као и за подстицање на извршење кривичног дела тешког убиства у покушају.

Делибашић је један од четворице Срба за које је Влада Србије дала гаранције да ће бити доступан правосуђу на Косову у било ком тренутку ако му се дозволи одбрана са слободе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи