Матић: Помаци у истрагама за убиства новинара

МУП проверава нове информације у вези с убиством новинара Милана Пантића, рекао је председник комисија за истрагу о убиствима новинара Веран Матић. Ускоро оптужница за убиство Славка Ћурувије.

Веран Матић је рекао да се саслушањем једног од могућих учесника у убиству Милана Пантића дошло до нових информација или могуће потврде старих, преноси Бета.

"Радна група у Министарству унутрашњих послова ће у наредном периоду проверити податке које смо добили", рекао је Матић новинарима окупљеним на свечаности поводом почетка рада Фондације "Славко Ћурувија".

Према његовим речима, истрага о убиству Милана Пантића води у два правца.

"Један правац је Цементара, а други Пивара. Ове нове информације воде у правцу руководства Пиваре, а добили смо и нека нова имена, на којима сада ради Министарство унутрашњих послова и сигурно ће покушати да их саслушају", рекао је Матић.

Говорећи о случају убиства новинара Славка Ћурувије, Матић је оценио да је дошло до озбиљног помака у истрази и додао да се нада ће оптужница бити написана у року од неколико недеља.

"У случају Даде Вујасиновић послали смо молбу Националном форензичком институту у Хагу да уради вештачење, а паралелно с тим биће саслушано још неколико људи за које је могуће да имају нека сазнања", рекао је Матић и додао да Комисија припрема и материјал за нове сведоке у случају погибије 16 радника РТС-а у НАТО бомбардовању
1999. године.

Јагодински новинар Милан Пантић, дописник "Вечерњих новости" из Поморавља, који је извештавао о криминалним аферама и корпоративној корупцији, убијен је 2001. године на улазу зграде у којој је живео, под до данас неразјашњеним оконостима.

Новинар, уредник и власник листа "Дневни телеграф" Славко Ћурувија убијен је 11. априла 1999. године. Убила су га двојица маскираних нападача испред његовог дома у Београду.

Радислава Дада Вујасиновић убијена је у априлу 1994 године. Као новинарка магазина "Дуга" урадила је интервјуе с Радованом Караџићем, Миланом Бабићем и Војиславом Шесељем, извештавала је с ратних подручја у бившој Југославији и писала о спрези криминала и власти у Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи