Читај ми!

Саслушан осумњичени за убиство Пантића

Тужилац за организовани криминал из Србије и истражиоци Тужилаштва БиХ саслушали су Станка Којића званог Геза, осумњиченог за убиство новинара "Вечерњих новости" Милана Пантића, пише "Глас Српске". Којић у фочанском затвору служи казну због ратних злочина.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић није желео да открива детаље са јучерашњег саслушања, али је неодређено рекао да ће оно "ускоро бити реализовано".

Саслушање Којића (46), који се раније презивао Савановић, обављено је након што је Министарство правде БиХ одобрило захтев правосуђа Србије.

Којић је осумњичен да је са једним Бијељинцем убио Пантића 11. јуна 2001. године у Јагодини.

Председник Комисије за истраживање убистава новинара у Србији Веран Матић рекао је јуче на скупу "Ко, шта, где, када, како - некажњивост злочина над новинарима" у Београду да је саслушан могући учесник у убиству Пантића.

"Од убиства Пантића 2001. године до данас, на случају је радило седам радних група у МУП-у. И лаику је јасно да је на тај начин немогуће открити убице и налогодавце", рекао је Матић.

Којић је рођен у Травнику, а у Фочи служи казну од 35 година затвора због ратних злочина у Сребреници. Раније се презивао Савановић, а презиме је променио после рата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи