Читај ми!

Ново саслушање у истрази против Лазаревића

Још једна особа саслушана у истрази која се води против Бранка Лазаревића. Како РТС сазнаје, реч је о заменику начелника Службе за специјалне истражне методе у УКП-у Борису Гари. Након саслушања, Гара пуштен да се брани са слободе.

У истрази која се води против отправника послова Амбасаде Србије у Атини и бившег шефа кабинета министра унутрашњих послова Бранка Лазаревића, саслушана је још једна особа. Како РТС сазнаје, реч је о заменику начелника Службе за специјалне истражне методе у Управи криминалистичке полиције (УКП) Борису Гари.

Гару је јуче саслушао заменик специјалног тужиоца по допуни кривичне пријаве коју је тужилаштву поднео УКП.

Тужилац за борбу против организованог криминала Миљко Радисављевић рекао је да је допуна кривичне пријаве поднета против једног полицијског службеника из Службе за специјалне истражне методе због сумње да је извршио кривично дело одавања службене тајне.

"Полицијски службеник је саслушан у својству осумњиченог и то у присуству изабраног браниоца", навео је Радисављевић.

Полиција и тужилаштво сумњају да је Гара бившем шефу кабинета министра унутрашњих послова достављао поверљиве информације које је он преносио адвокату Радовану Штрпцу, којем се суди због припадности криминалном клану Дарка Шарића.

Гара је наводно приликом једног сусрета обавестио Лазаревића да су припадници нарко-клана под полицијским мерама.

Поводом истраге о Лазаревићу, премијер Ивица Дачић поручује да је интерес да се дође до пуне истине и да би онај ко је крив требало да одговара.  

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић претходно је случај Лазаревић окарактерисао као медијску пропаганду, намерно покренуту у предизборном периоду.

Реаговао је потпредседник напредњака Небојша Стефановић који је упитао зашто случај није био покренут раније и ко је кочио дешавања око случаја. 

Вељовић: Полиција мора да буде пример 

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је да Управа криминалистичке полиције (УКП) у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и по његовом налогу врши одређене провере у вези са свима који су сарађивали са кланом Шарић, и поручио да то нема никакве везе са политиком.

"УКП и све управе у Дирекцији полиције имају моју - као директора полиције - пуну подршку да из својих редова очисте све оне који не смеју ту бити", рекао је Вељовић Танјугу поводом привођења садашњих и бивших запослених у полицији.

Према његовим речима, полиција мора да буде пример и мора прво да своје редове очисти од криминала, а онда да крене даље.

Он је нагласио да ће полиција у тој борби истрајати до краја, истичући да нико у овој држави, а посебно у Министарству унутрашњих послова, не може бити изнад Министарства нити изнад полиције.

"Једноставно, неће бити заштићених. Ово је шанса да полиција прочишћавањем својих редова покаже шта треба да се ради. Ја овде нисам постављан да се бавим политиком него да свој посао радим у складу са законом, на шта ме обавезује моје решење", рекао је Вељовић.

Истакао је да ће се борба против корупције даље наставити и да се варају сви они који мисле другачије.

"Ово нема везе са политиком, ово је професионална ствар и полиција ће се бавити својом професијом", нагласио је Вељовић.

Директор полиције је истакао да нема никаквих сукоба у полицији, па самим тим ни између њега и начелника УКП-а Родољуба Миловића.

"Тај сукоб не постоји нити ће га бити. На истом смо задатку с истим циљем, али не само нас двојица него сви они који су часни и поштени људи", рекао је Вељовић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи