Читај ми!

Одложено суђење по тужби Татонових

Суђење по тужби породице Бриса Татона против МУП-а, односно државе Србије, одложено за 26. фебруар 2015. Татонови траже одштету од 300.000 евра, тврдећи да полиција није готово ништа урадила да спречи трагедију.

Виши суд у Београду је за 26. фебруар 2015. године одложио суђење у спору по тужби породице француског навијача Бриса Татона, који је у Београду 2008. године на смрт претучен.

Припремно рочиште у спору Татонових против Министарства унутрашњих послова, односно државе Србије, одложено је јер кривични списи у вези са тим случајем нису стигли суду, рекао је Танјугу пуномоћник Татонових Слободан Ружић.

Прецизирао је да, без тих списа, који се тичу поступка против сада већ правоснажно осуђених за учешће у убиству француског навијача, не може да се настави овај поступак.

Кривично одељење Вишег суда са седиштем у Палати правде треба да достави списе предмета грађанском одељењу тог суда смештеном у Тимочкој улици, али након што се правоснажно оконча поступак по ванредном правном леку - захтеву за понављање поступка.

Виши суд је недавно одбио захтев за понављање поступка против правоснажно осуђених у том случају, али у току је жалбени поступак пред Апелационим судом који ће донети правоснажну одлуку.

Татонов отац Алан, мајка Сузан и сестра Вержин траже тужбом од Републике Србије, односно МУП-а одштету за претрпљене душевне болове од 300.000 евра, тврдећи да српска полиција није готово ништа урадила да спречи трагедију.

Министарство унутрашњих послова у целости оспорава захтев за накнаду штете породице француског навијача, тврдећи да је полиција предузела све неопходне мере да се спречи насиље навијачких група.

Брис Татон је претучен у центру Београда на Обилићевом венцу 17. септембра 2009. године, непосредно пред фудбалску утакмицу Партизан - Тулуз, коју је као навијач француског тима дошао да прати.

Од повреда задобијених у тучи преминуо је 12 дана касније у Клиничком центру Србије.

Због тог злочина су хулигани, махом навијачи Партизана, осуђени на казне затвора од четири до 15 година.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи