Читај ми!

Спречено кријумчарење дела Шобајића и Величковића

Слике и графике Милоша Шобајића и Владимира Величковића заплењене на граничном прелазу Хоргош. Укупна вредност откривених слика је 25.300 евра.

Цариници су јуче на граничном прелазу Хоргош спречили кријумчарење шест уља на платну, чији је аутор Милош Шобајић и шест сетова штампаних графика са оригиналним потписом Владимира Величковића, саопштила је Управа царина.

Дела су откривена на улазу у земљу, у аутомобилу ''цитроен xсантиа'', београдских регистарских ознака, којим је из Париза у Београд путовао брачни пар.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве царинској контроли одговорили су да имају само лични пртљаг и ствари које су купили за децу.

Детаљном контролом возила у пртљажнику испод кеса са купљеном гардеробом за децу и личних ствари пронађена је слика која је била окренута на наличје, а за коју је возач тврдио да је постер.

Даљим прегледом установљено да се на дну пртљажника налази још четири слике које су биле сложене једна преко друге, а на питање цариника колико вреде путник је одговорио је да свака вреди око 100 евра.

Једна слика је била умотана у ролну обмотану фолијом, а путник је и за њу тврдио да се ради о постеру.

Цариник је наставио контролу и у торбама пронашао фасцикле са фактурама за наведене слике.

Фактуре је издала уметничка галерија из Париза и у њима се наводи да је укупна вредност откривених слика 25.300 евра.

Пронађено је, такође и шест сетова по три комада, укупно 18, штампаних графика на блок папиру са оргиналним потписом Владимира Величковића. Вредност за штампане графике није утврђена.

Путник је изјавио да су све слике настале у Паризу и да први пут улазе у Републику Србију.

Пошто вредност откривених слика прелази једну трећину вредности возила и оно је привремено задржано до окончања прекршајног поступка, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи