Читај ми!

Ухапшени због превара у осигурању

Полиција ухапсили 11 особа због превара у осигурању, а за двојицом осумњичених адвоката, се још трага.

Припадници Службе за борбу против организованог криминала су по налогу Основног јавног тужилаштва у Новом Саду ухапсили 11 особа, а трагају за две особе, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица и више превара у осигурању, саопштено је из МУП-а Србије.

Како је наведено, у наставку рада који се односи на преваре у осигурању, ухапшени су возач хитне помоћи Клиничког центра Војводине Р. Н. (30), возач Градског саобраћајног предузећа из Новог Сада З. Д. (43), као и В. З. (32), М. З. (27), М. Н. (52), З. Б. (25), С. С. (47), У. М. (33), Д. М. (31), М.М. (28) и С. Г. (34), подносиоци одштетног захтева према осигуравајућем друштву.

Кривичном пријавом ће бити обухваћена и двојица адвоката из Новог Сада, који се налазе у бекству.

Како је наведено, постоје основи сумње да су они, у априлу 2012. године, пријављивали телесне повреде које су наводно задобили као путници аутобуса који је учествовао у саобраћајној незгоди, иако се притом нису ни налазили у том аутобусу, а затим су преко једне адвокатске канцеларије подносили одштетне захтеве компанијама за осигурање ''Дунав осигурање'' и ''Миленијум осигурање'', на укупан износ од 2.620.000 динара.

Полицијски службеници СБПОК-а, у сарадњи са Тужилаштвом у Новом Саду, настављају рад на овом случају ради утврђивања причињене штете осигуравајућим друштвима, као и износа прибављене противправне имовинске користи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи