Читај ми!

Напад на породицу Дибрани у Митровици

Леонарду Дибрани, ромску девојчицу депортовану из Француске на Косово и њену породицу напале непознате особе у Косовској Митровици. Леонардина мајка је у болници.

Непознате особе напале су у Косовској Митровици девојчицу Леонарду Дибрани и њену породицу која је депортована из Француске на Косово.

"Породица Дибрани је са децом шетала Митровицом када су их напале напознате особе", рекао је за АФП полицијски извор који је хтео да остане анониман.

Леонардина мајка Џемила је задржана у болници а деца су у полицијској станици и у шоку су, наводи исти извор. Отац Ресат Дибрани је у болници и Косовској Митровици уз своју супругу.

"То значи да Дибрани овде нису сигурни", рекао је за АФП полицијски извор.

Леонарди Дибрани је француски предсједник Франсоа Оланд у суботу понудио да се сама врати у Француску како би наставила школовање. Девојчица је одбила понуду рекавши да не жели да се врати без породице.

Ресат Дибрани је с породицом дошао у Француску из Италије 2008. године "без папира". Признао је да је приликом тражења азила лагао француским властима да је цела породица с Косова, надајући се да ће пре добити азил у Француској.

Ресат је једини у породици рођен на Косову. Његово четверо деце је рођено у Италији а најмлађа ћерка, која има 17 месеци рођена је у Француској.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи