Спречено кријумчарење поштанских маркица

На граничном прелазу Хоргош спречен је покушај кријумчарења 14.816 поштанских маркица и 97 старих новчића у Србију.

Заједничком акцијом цариника и припадника пограничне полиције, на граничном прелазу Хоргош, спречен је покушај кријумчарења 14.816 поштанских маркица и 97 старих новчића у Србију.

У саопштењу Управе царина, наводи се да је током детаљне контроле возила, у пртљажном делу возила откривено је седам картонских кутија, од којих је у две нађено 27 албума са поштанским маркицама, док се у преосталих пет налазило 97 новчића.

Против возача је покренут прекршајни поступак, маркице и новчићи су привремено задржани и биће послати на вештачење, након чега ће бити утврђена њихова вредност.

Прекршај је откривен током контроле комби возила марке "мерцедес спринтер", бугарских регистарских ознака, којим је путовало троје бугарских држављана на релацији Холандија - Бугарска, па се претпоставља да је њихова намера и била да поштанске маркице и новчиће пренесу у Бугарску.

Возило је заустављено у "зеленој траци", која је предвиђена за путнике који немају шта да пријаве, па су у складу са тим, цариницима на питање да ли имају нешто да пријаве за контролу, одговорили одречно.

Управа царина подсећа да је пре само месец дана на том граничном прелазу, спречен покушај да из Србије буде изнето 2.000 поштанских маркица.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи