Читај ми!

Веће ненадлежно за Караџићев захтев

Посебно веће Хашког трибунала огласило се ненадлежним за разматрање захтева Радована Караџића који је затражио спровођење истраге и позивање на одговорност Карле дел Понте, бившег главног тужиоца трибунала.

Разматрање захтева оптуженог Радована Караџића који је затражио спровођење истраге и позивање на одговорност бившег главног тужиоца трибунала Карле дел Понте, Посебно веће Хашког трибунала огласило се ненадлежним.

Караџић се позвао на документ објављен посредством Викиликса у коме стоји да је дел Понте саопштила амбасади САД строго поверљиву информацију која се тиче одбране бившег председника СРЈ Слободана Милошевића.

У документу је наведено да је дел Понте приликом састанка са саветником америчке амбасаде (16. април 2004. године, током припреме Милошевића за одбрану) њему предала поверљиви докумет који садржи имена оних које је Милошевић планирао да позове као сведоке.

Међу њима су били и бивши председник САД Бил Клинтон, бивши државни секретар Медлин Олбрајт, бивши командант НАТО снага за Европу генерал Весли Кларк, као и дипломате Кристофер Хил и Ричард Холбрук.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи