Читај ми!

По 40 година затвора за убиство полицајца

Игор Кахвеџић и Борислав Делић осуђени на по 40 година затвора, јер су приликом пљачке Комерцијалне банке на Карабурми 2011. године убили полицајца Сашу Цветића. Осуђени су на максималне казне затвора за кривично дело тешко убиство, јер су убили полицајца на дужности.

Виши суд у Београду осудио је на максималне казне од по 40 година затвора Игора Кахвеџића (24) и Борислава Делића (34) јер су приликом пљачке Комерцијалне банке на Карабурми средином октобра 2011. године убили полицајца Сашу Цветића.

Они су осуђени на максималне казне затвора за кривично дело тешко убиство, јер су убили полицајца на дужности.

Судија Зорана Трајковић рекла је приликом образлагања пресуде да је током поступка доказано да су извршили кривично дело, као и да за њих не постоје олакшавајуће околности.

Кахвеџић и Делић су 20. октобра 2011. године упали у Комерцијалну банку у Улици Марије Грегоран и покушали да је опљачкају.

Међутим, полицајци Слободан Цветић и његов колега Миодраг Филиповић, заједно са клијентом банке Бојаном Гајићем, покушали су да их зауставе. Пљачкаши су тада запуцали на њих. Прво су ранили Гајића, а када му је у помоћ притрчао Цветић, отворили су ватру и на њега и његовог колегу.

Цветић је преминуо неколико дана касније, док су се двојица рањених опоравила од повреда.

Током судског поступка, Кахвеџић и Делић бранили су се да су злочин починили пијани и дрогирани.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи