Читај ми!

Мишковић саслушан због Шарића

Власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић саслушан у полицији у својству грађанина, где је говорио о пословању са фирмама одбеглог нарко-боса Дарка Шарића.

Мирослав Мишковић, власник "Делта холдинга", саслушан је у полицији у својству грађанина. На саслушању у полицијској станици Нови Београд, које је трајало нешто више од два сата, Мишковић је говорио о пословању са фирмама одбеглог нарко-боса Дарка Шарића.

Мишковић је напустио полицијску станицу Нови Београд око 12.25, у пратњи адвоката Зденка Томановића и није желео да даје изјаве.

Адвокат Томановић изјавио је за Бету да је Мишковићу данас приређена "медијска сачекуша" као одговор на одлуку Уставног суда који је прогласио неуставним и незаконитим продужење притвора његовом клијенту.

Компанија "Делта холдинг" саопштила је да њен председник Мирослав Мишковић, чланови његове породице и запослени у тој компанији "апсолутно никада нису пословали са инкриминисаним особама, што је Мишковић данас, у својству грађанина, рекао у полицији".

У медијима се више пута помињала веза Мишковића и Шарића, али власник "Делте" никада није коментарисао те медијске наводе, преноси Танјуг.

Један од Шарићевих сарадника и оптужени у процесу за прање пара стечених препродајом кокаина, Небојша Јестровић, на суђењу пред Специјалним судом довео је Марка Мишковића, сина Мирослава Мишковића, у везу са одбеглим нарко-босом.

Јестровић је поменуо Марка Мишковића говорећи о сарадњи преко две офшор компаније регистроване у Сједињеним Америчким Државама.

Београдски медији пренели су раније да је Јестровић, који је био директор предузећа "Муниципијум С", током излагања своје одбране, говорећи о токовима новца, рекао да је офшор предузеће "Финансијски анђели", које је основано у Делаверу у САД, радило 2007. године консалтинг услуге за предузеће "Грејт инвестментс", иза којег је стајао Марко Мишковић.

У оптужници за прање кокаинског новца, "Муниципијум С" и "Финансијски анђели" помињу се као фирме преко којих је Шарић опрао више од 20 милиона евра, али је Јестровић тврдио да оне немају никакве везе са Шарићем.

Јестровић је указао на то да је било проблема с плаћањем услуга које су "Финансијски анђели" радили за "Грејт инвестментс", и да је тим поводом отишао на састанак с Мишковићем. 

Присутни су, како је рекао, били и Предраг Милосављевић (такође оптужен да је за Шарића прао паре), као и један службеник Безбедносно-информативне агенције.

"Ни тада није платио, него тек после другог састанка, јер му је одговарало да пребацује паре с рачуна на рачун", рекао је тада Јестровић, који је један је од најближих сарадника одбеглог нарко-боса.

После њега, о пословању Шарића и Мишковића сведочио је и Милосављевић, један од Шарићевих финансијских директора, пренели су београдски медији.  

Прошле године, непосредно пред прво хапшење Марка и Мирослава Мишковића 12. децембра, Нови магазин је објавио текст у ком се позива на документацију коју је открила српска полиција, а која је затим прослеђена властима Аустрије, а тиче се наводне сарадње Мишковића и Шарића у изградњи насеља "Белвил" на Новом Београду.

Том документацијом, како је пренео тај лист, показује се да су између Мишковића и Шарића извршене две трансакције тешке три и два милиона евра.

Иначе, Мирослав и Марко Мишковић отужени су са још девет особа да су оштетили путарска предузећа за око 30 милиона евра.

Припремно рочиште у том процесу наставља се сутра пред Специјалним судом у Београду. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи