Читај ми!

Навијачу Партизана годину дана затвора

Суд у Београду поново осудио навијача Партизана Александра Вавића на годину дана затвора због напада ножем 2005. године. Вавић је тада навијао за Црвену Звезду и ранио је навијача Партизана Стефана Гајића у тучи.

Први основни суд у Београду поново је осудио навијача Партизана Александра Вавића на годину дана затвора јер је 6. јануара 2005. године у Београду ножем ранио Стефана
Гајића.

Председница судског већа Ивана Рамић рекла је да је суд несумњиво утврдио да је Вавић извршио кривично дело наношења тешких телесних повреда.

Према њеним речима, оштећени и сведоци препознали су Вавића у полицији након инцидента.

"Сведоци су мењали исказе и давали оне повољније по окривљеног, што ничим није било поткрепљено", рекла је Ивана Рамић.

Она је истакла да овај инцидент није усамљени догађај, већ понашање окривљеног који чини кривична дела са елементима насиља и подсетила да је Вавић већ починио такво једно кривично дело неколико месеци након што је ранио Гајића.

Вавић је у обавези да суду плати 29.000 динара.

Његов адвокат Милош Буба ја најавио је да ће на пресуду уложити жалбу Апелационом суду у Београду.

Вавић је и првом пресудом Првог основног суда у Београду био осуђен на годину дана затвора, али је ту пресуду Апелациони суд у Београду укинуо крајем прошле године и наложио ново суђење.

Сукоб је избио када је група навијача "Партизана" жврљала по графитима "Црвене звезде" у Београду. Током туче Вавић је Гајића тешко повредио убодом ножа.

Оптужени Вавић је у време извршења кривичног дела био навијач Црвене звезде, али је недуго после инцидента "постао" навијач "Партизана". 

Током поновљеног поступка Гајић није саслушан, јер се није одазивао на судске позиве, а ни полиција није успела да га приведе.

Вавић је 2011. године рањен из заседе у центру Београда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи