Читај ми!

Еулекс штити сведоке

Могућ утицај на сведоке је главни разлог за то што је припадницима "Дреничке групе" одређен притвор, кажу у Еулексу, а преносе приштински медији. Седморици осумњичених за ратне злочине на Косову 1998-1999. године јуче је одређан притвор.

Приштински медији, позивајући се на Еулекс, преносе да је седморици припадника "Дреничке групе", међу којима је и главнокомандујући ОВК Сулејман Селими, притвор одређен због могућности утицаја на сведоке.

Њима је провобитно, пре седам дана, одређен кућни притвор, да би затим Апелациони суд у Приштини прихватио захтев међународног тужиоца и осумњиченима за ратне злочине на Косову 1998-1999. године одредио меру притвора.

Притвор је одређен бившем главном команданту ОВК и амбасадору Косова у Тирани Сулејману Селимију, председнику општине Србица и бившем команданту оперативне групе за Дреницу ОВК Самију Љуштакуу.

Притвор је одређен и Јахиру Демаку, Сахит Јашарију, Зећиру Демаку, Хисни Тачију и Авни Забељиу, регионалном команданту полиције у Косовској Митровици.

Одбрана осумњичених затражила је да се њиховим клијентима укине мера кућног притвора, док је тужилац Еулекса Маурицио Салустро затражио притвор због могућег утицаја на сведоке, преносе приштински медији.

Одлука о кућном притвору за бивше припаднике ОВК изазвала је оштре реакције и негодовање ветерана ОВК, који су у понедељак организовали протест због притварања "Дреничке групе".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи