Читај ми!

Притвор због напада на матуранта

Одређен притвор до 30 дана Дарку Р. и Николи Ш. због напада на матуранта Политехничке школе из Крагујевца.

Виши суд у Крагујевцу одредио је притвор до 30 дана Дарку Р. (20) и Николи Ш. (19) због напада на матуранта Политехничке школе из Крагујевца Стефана Ј. (18).

Судија Зорица Ђурић наводи да је Дарко Р. на саслушању у суштини признао признао извршење кривичног дела које му се ставља на терет, док је Никола Ш. то негирао рекавши да се не сећа догађаја из ближе прошлости.   

Осумњичени Дарко Р. и Никола Ш. упућени су у Окружни затвор у Петровцу. 

Дарко Р. је осумњичен да је извршио кривично дело убиство у покушају, а запрећена казна за то кривично дело је 15 година затвора. Његов помагач Никола Ш. сумњичи се за помагање у извршењу тог кривичног дела.

Крагујевачка полиција јутрос је ухапсила Николу Ш. из Крагујевца, а синоћ је ухапсила Дарка Р. за кога се сумња да је покушао да убије Стефана Ј, ударивши га неколико пута дрвеном палицом у главу.

Дарко Р. је у четвртак 28. марта, док је Стефан Ј. седео са другарицама, са још једном особом ушао у локал "Табаско" и дрвеном палицом га неколико пута ударио по глави и телу.

Обојица су имали на глави капуљаче, и док је Дарко Р. ударао Стефана Ј, Никола Ш. није дозвољавао икоме да приђе и заштите матуранта.

Насилници су из кафића побегли када су видели да је Стефан Ј. у бесвесном стању.

Стефан Ј. је задобио тешке телесне повреде опасне по живот и налази се на лечењу у Клиничком центру у Крагујевцу.

Полиција је одмах идентификовала Дарка Р. као особу која је покушала да убије Стефана. Иако се он упорно скривао у шуми у Кошутњаку поред насеља Бресница, лоциран је 30. марта.

Ради његовог проналажења ангажован је велики број полицијских службеника Полицијске управе у Крагујевцу.

Када је синоћ пронађен, Дарко Р. је најпре одбијао да се преда, али је након разговора са члановима преговарачког тима, пристао на предају.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи