Читај ми!

Хапшење због малверзација у Шапцу

Полиција у Шапцу привела власника предузећа "Квантекс Коп", због сумње да је извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја.

У наставку акције на сузбијању привредног криминала припадници лозничке криминалистичке полиције привели су, директора једног привредног друштва у Шапцу, због постојања основане сумње да је извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја.

Како је саопштила Полицијска управа у Шапцу, осумњичени је као власник и одговорно лице привредног друштва "Квантекс коп" из Лознице и као инвеститор пословног објекта "Штира" у Лозници од априла 2008. до децембра 2011. године у више наврата, на име измирења уговорене купопродајне цене примио од 19 купаца стамбеног и гаражног простора новчана средства у износу од 44.595.648 динара.

За то је издао одговарајуће признанице и потврде о уплати, а потом даље наложио да се примљена средства не евидентирају као приход у благајни, већ је предузео радње које су имале за циљ прикривање сваке појединачне уплате, како би их присвојио и задржао за себе.

Такође, осумњиченом се ставља на терет да је у току 2008. године починио кривично дело злоупотребе службеног положаја и да је прекорачио границе својих службених овлашћења у намери остваривања права код Привредне банке, на доделу краткорочних средстава у износу до милион евра где је као хипотеку приложио посебне физичке делове пословно стамбеног објекта.

Након залога склопио је са 12 купаца, без претходног упознавања о чињеничном стању, уговор о купопродаји стамбеног простора у изградњи у насељу "Штира", за укупан уговорен износ од 38.524.009 динара, иако је овим становима обезбедио потраживање Привредне банке за узети кредит.

Причињена штета Привредној банци и купцима стамбеног и гаражног простора је 55.645.039 динара, наведено је у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи