Читај ми!

Хапшења због злоупотребе положаја

Припадници МУП-а и Полицијске управе за град Београд ухапсили четири особе због сумње да су злоупотребили службени положаја.

У наставку акције на сузбијању финансијског криминала, припадници Управе криминалистичке полиције МУП-а и Полицијске управе за град Београд, ухапсили су четири особе због постојања основане сумње да су злоупотребили службени положаја.

Ухапшени су Синиша Ћ., заменик дирктора привредног друштва "Обележје", Златко Д., бивши в.д. директор "АМС осигурање", Слободан М. бивши директор сектора за средства и инвестиције и члан извршног одбора "АМС осигурање", и Предраг Н. бивши инвестициони менаџер "АМС осигурање".

Ухапшени се терете да су са рачуна привредног друштва "АМС осигурање" из Београда, пренели износ од 26 милиона динара на рачун привредног друштва "Обележје" из Београда те да су донели о издавању краткорочних обвезница привредног друштва "Обележје", које су потом откупили без обезбеђења јемства на непокретностима (два пословна простора - локала у Београду.

Део овако добијеног новца привредно друштво "Обележје" потрошило је за позајмицу физичком лицу, власнику локала у Београду, који су били предмети јемства, а што је касније Синиши Ћ. послужило као правни основ да наведене локале пренесе у власништво привредног друштва "Обележје". 

Овим путем прибављена је корист привредном друштву "Обележје" у износу од 5,5 милиона динара, док је проузрокована штета "АМС осигурању" преко 22 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи