Читај ми!

Суђење Веселиновићу 24. децембра

У Специјалном суду у Београду одржано припремно рочиште Звонку Веселиновићу и још двојици оптужених. Они се терете да су противправно присвојили 32 камиона "Хипо Алпе Адрија лизинга" вредна два милиона евра.

У Специјалном суду у Београду одржано је припремно рочиште за суђење Звонку Веселиновићу из Звечана и још двојици оптужених, Милану Радојичићу и Драгану Ћурчићу, због оптужби да су противправно присвојили 32 камиона у власништву лизинг компаније "Хипо Алпе Адрија лизинг" и себи прибавили најмање 237 милиона динара имовинске користи.

Оптужени су се изјаснили да не признају кривицу, а да ће детаљну одбрану изнети на главном претресу који је заказан за 24. децембар.

Одбрана Веселиновића предложила је суду да му за јемство од 200.000 евра укине притвор и пусти га да се брани са слободе. Веселиновићеви браниоци рекли су да се јемство нуди у непокретностима, које би заложили његови пријатељи и рођаци.

Суд и Тужилаштво ће се о том предлогу накнадно изјаснити. Веселиновић и Ћурчић су у притвору, док је Радојичић у притвору по решењу истражног судије Вишег суда у Пироту.

Оптужница терети Веселиновића, Ћурчића и Радојчића да су противправно присвојили 32 моторна возила различитих марки у власништву лизинг компаније "Хипо Алпе Адрија лизинг".

Возила је користила Ћурчићева приватна компанија "Еврокоп" са седиштем у Рашкој, у току априла и јуна 2008. године, на основу уговора о финансијском лизингу који је његова компанија закључила са "Хипо Алпе Адрија банком", наводи се у оптужници.

У новембру 2010. године уговор о лизингу је раскинут, јер је Ћурчићева фирма престала да плаћа рате за лизинг.

Међутим, уместо да камионе врате тој компанији, њих тројица су их у другој половини 2010. пребацили на територију Косово и Метохије и тамо наставили да их користе, а зарађени новац задржали су за себе.

Камионе су покушали да продају другим купцима, а како се наводи у оптужници, између осталог, коришћени су и за изградњу ауто-пута Приштина–Тирана.

Сав приход који је остварен од коришћења тих возила задржали су за себе и тако прибавили противправну имовинску корист од најмање 237 милиона динара. Део возила пронађен је на теритоји Косова и Метохије.

Виши суд у Краљеву у децембру је покренуо истрагу против Веселиновића због кривичног дела недозвољеног држања пиштоља.

Он је 20. децембра 2011. ухапшен на Копаонику, заједно са братом Жарком Веселиновићем, против кога се води истрага у Специјалном суду у Београду због сумње да је судију основног суда у Рашкој Срећка Топаловића подстрекивао на злоупотребу службеног положаја.

Кфор је Звонка Веселиновића означио као једног од организатора прошлогодишњих нереда на Косову и Метохији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи