Читај ми!

Хапшења због "фантомских" фирми

Откривено и заустављено нелегално пословање више "фантомских" предузећа у неколико градова Србије. Полиција ухапсила осумњичене.

Полицијски службеници ПУ у Смедереву открили су и пресекли нелегално пословање више "фантомских" предузећа основаних у неколико градова Србије, саопштила је та полицијска управа.

Ухапшени су Зоран М. (52) из Ваљева и Јово Ђ. (49) из Лознице, због постојања основане сумње да су извршили кривична дела злоупотребе службеног положаја и фалсификовања службене исправе.

Зоран М. осумњичен је да је организовао нелегално пословање "фантомских" предузећа ради незаконитог подизања готовог новца са пословних рачуна.

Јово Ђ. је у том ланцу био задужен да, као стварни власник и одговорно лице три предузећа, у Великој Плани, Обреновцу и Београду, постави формалне власнике и одговорна лица, док је, у ствари, целокупно пословање водио сам.

Постављена лица су само својим потписом оверавала од њега већ сачињену и печатом оверену фиктивну пословну документацију.

Преко тих предузећа лажно је фактурисао робу и услуге другим предузећима, а затим на исти начин сачињавао купопродајне уговоре са физичким лицима и пољопривредним газдинствима о наводној куповини робе и опреме.

На основу такве документације подизао је готов новац са рачуна тих предузећа у пословним банкама и давао га на руке Зорану М, а за себе задржавао претходно договорену провизију у износу од један и по до три одсто.

Тако је, за непуне две године, Зорану М. прибавио противправну имовинску корист од 52 милиона динара, а себи од 1.608.465 динара.

Осумњичени су, након истека полицијског задржавања, уз кривичну пријаву спроведени истражном судији Вишег суда у Смедереву који им је одредио притвор у трајању до месец дана, наводи се у полицијском саопштењу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи