Читај ми!

Антикорупцијски специјалци у Крагујевцу

На предлог крагујевачке полиције, у рад на истрази случајева корупције укључиће се и специјални тим МУП-а. Странка градоначелника Верољуба Стевановића поднела привичну пријаву против начелника полиције Ивана Ђоровића.

Полицијска управа у Крагујевцу саопштила је да ће, због константних притисака који се врше на ту службу, од данас рад на предметима које су започели крагујевачки полицијски службеници наставити специјални антикорупцијски тим МУП-а Србије.

Специјални антикорупцијски тим МУП-а ангажован је на предлог крагујевачке полиције, наведено у саопштењу које је пренела агенција Танјуг.

Оперативцима антикорупцијског тима МУП-а логистичку подршку пружаће крагујевачки полицијски службеници, додаје се у саопштењу.

Странка градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића "Заједно за Шумадију", која недавно од надлежних државих органа затражила смену и утврђивање одговорности челних људи крагујевачке полиције, поднела је данас кривичну пријаву против начелника ПУ Крагујевац Ивана Ђоровића, јавио је Танјуг.

Стевановић је на конференцији за новинаре рекао да је странка пријаву поднела због сумње да је Ђоровић вршио кривична дела злоупотреба службеног положаја и корупције, тако што му је летовање у Грчкој и на Малти, на које је ишао сa породицом, трошкове финансирала једна фармацеутска компанија из Војводине.

Понављајући оптужбе на рачун рада крагујевачке полиције, Стевановић је навео да је реч о "залуталим полицајцима" који раде незаконито и прете функционерима "Заједно за Шумадију", али и, како је додао, премлаћују високе функционере те странке.

"Ово је почетак одбране Крагујевца и ослобађање града од залуталих полицајаца", рекао је Стевановић и додао да ће странка доказати све своје тврдње у републичком Парламенту, а "ако треба и на улици".

На питање новинара шта ће странка урадити уколико не дође до смене у полицији, Стевановић је одговорио да ће у том случају странка да се обрати међународној заједници, а претходно и републичком Парламенту.

Странка "Заједно за Шумадију" на власти је у Крагујевцу непрекидно од 2004, док је Ђоровић на челу ПУ Крагујевац осам година. Ђоровићу је градска власт пре три године за изузетне резултате доделила највише признање "Ђурђевданску награду", поводом дана града.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи