Читај ми!

Интерпол не тражи Веселиновиће

Власти у Приштини ће, у неком тренутку, тражити изручење Звонка Веселиновића из Србије, иако за њим није расписана међународна потерница.

Косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи најавио је да би приштинске власти, у неком тренутку, могле затражити изручење Звонка Веселиновића, оцењујући, ипак, да су шансе за такав развој ситуације мале, јер за њим није расписана међународна потерница.

Тужилаштво у Приштини сумњичи девет особа, укључујући и браћу Звонка и Жарка Веселиновића за учешће у организованом криминалу и инцидентима на северу Косова и убиству полицајца Енвера Зумберија, пише приштински дневник Косова сот.

Лист наводи да је, преко Еулекса, Интерполу прослеђена потерница за наводним починиоцима убиства косовског полицајца, али се на њој не налази име Звонка Веселиновића.

Окружно јавно тужилаштво у Митровици подигло две оптужнице против особа за које се сумња да су учествовале у инцидентима на северу Косова и организованом криминалу, преноси лист, наводећи и да нико од представника косовских институција није од Интерпола тражио хапшење браће Веселиновић. 

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да су Веселиновићи ухапшени по налогу тужилштва, као и да нема политичких разлога за њихово хапшење.

Према његовим речима, српска полиција нема законско право да спроведе истрагу о догађајима који су се десили на територији Косова. 

Браћи Веселиновић из Звечана, који су ухапшени на Копаонику 20 децембра, судови у Краљеву и Београду одредили су једномесечни притвор и покренули истраге против њих.

Виши суд у Краљеву водиће истрагу против Звонка Веселиновића због кривичног дела недозвољеног држања пиштоља, док ће против Жарка истрагу спровести Специјални суд у Београду, због сумње да је судију основног суда у Рашки Срећка Топаловића подстрекавао на злоупотребу службеног положаја.

Звонку Веселиновићу је одређен притвор због опасности од бекства пошто има пребивалиште на територији Покрајине Косово и Метохија и бојазни да би одласком на ту територију могао бити недостпан државним органима Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи