Читај ми!

Пријаве због утаје пореза

Против шест особа поднете одвојене кривичне пријаве због утаје пореза укупне вредности од преко 140 милиона динара.

Пореска управа Србије саопштила је да је поднела одвојене кривичне пријаве против шест директора приватних фирми због утаје пореза.

Окривљени су избегли плаћање пореза на додату вредност и капиталну добит, и тиме оштетили републички буџет за преко 140 милиона динара.

Кривична пријава је поднета против оснивача и директора привредног друштва "Ји Xиангфен" из Београда П.Ј. осумњиченог да у пословним књигама није евидентирао промет добара у вредности од више од 56 милиона динара чим је избегао плаћање пореза на додату вредност од више од 10 милиона динара.

За исто кривично дело је осумњичен и оснивач и директор привредног друштва "Дестановић" из Тутина Е.Д. осумњиченом да је купио сточна грла у вредности од више од 135 милиона динара, а да је избегао да плати ПДВ.

Он је осумњичен и за фалсификовање службене исправе тако што је сачињавао лажну пословну документацију, а терети се да је оштетио буџет Србије за више од 32 милиона динара.

Кривична пријава због утаје пореза подигнута је и против директора привредног друштва "АЦ Инвест" из Београда Д.Ш. осумњиченог да је избегао плаћање пореза за 2007. годину приликом промета акција чиме је избегао обрачун и плаћање пореза на капитални добитак у износу од више од 52 милиона динара.

За утају пореза осумњичена је и директорка привредног друштва "Сељак Зека Компани" из Нових Карловаца Ј.Р. која се терети да је у пословним књигама приказала лажну набавку добара чиме је избегла плаћање пореза на додату вредност од више од 21 милиона динара.

Кривична пријава је поднета и против власника и директора привредног друштва "Плус ком" Л.П. и власника и директора "Униветал УУ" М.М. осумњичене да су на основу лажних фактура приказали набавку добара у пословним књигама. Они се терет да су оштетили буџет Србије за више од 33 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи