Гаврић се предао полицији у Кејптауну

Добросав Гаврић, који је у Србији осуђен на 35 година затвора због убиства Жељка Ражнатовића Аркана, предао се полицији у Кејп Тауну.

На сајту јужноафричке медијске мреже објављено је да се Добросав Гаврић, који је у Србији осуђен на 35 година затвора због убиства Жељка Ражнатовића Аркана, предао полицији у Кејп Тауну.

Гаврић је задржан пошто се предао полицијскокј станици Белвил у Кејп Тауну, изјавио је портпарол јединице за борбу против организованог криминала Мекинтош Полела, а преноси Танјуг.

"Ми смо колегама у Србији послали потврду о Гаврићевом идентитету", рекао је Полела и додао да је Србија пре неколико месеци поднела захтев за његово изручење.

Полела је подсетио да је Гаврић ушао у Јужноафричку Републику под лажним именом још 2007. године, као и да је у Србији осуђен на 35 година затвора због убиства три особе.

Државни секретар у Министарству правде Слоодан Хомен рекао је раније у изјави Танјугу да ће Јужноафричкој Републици ускоро бити упућен захтев за изручење Гаврића.

Гаврић је недавно у тој држави ухапшен због кривичног дела које је извршио на њеној територији.

Он је био ухапшен, па пуштен уз кауцију, због оптужби да је поседовао дрогу, а не по Интерполовој потерници, коју је за њим расписала Србија, пошто је побегао из земље непосредно пред изрицање пресуде 2006. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи