Читај ми!

Пожар у пиротској болници

Угашен пожар који је избио јутрос на петом спрату пиротске Опште болнице. Ватра захватила канцеларијски простор. Пацијенти на време евакуисани, нема повређених.

Пожар, који је око 10 сати избио на петом спрату пиротске Опште болнице, на коме нема пацијената, угашен је брзом интервенцијом ватрогасаца. Пожар је захватио канцеларијски простор, а нико од пацијената није повређен.

Вршилац дужности директора Опште болнице Радован Илић рекао је да да је избегнута већа несрећа, али да још увек не зна које су размере штете.

"Оно што је добро у целој причи, која је могла да има и нежељени епилог, је што је пожар на време локализован и што је букнуо у делу болнице без пацијената, на петом спрату где је само административни простор", рекао је Илић.

"На четвртом спрату где је Интерено одељење има и тешких пацијената и било ми је лакше кад сам видео да је пожар брзо локализован и да су пацијенти на време са четвртог спрата брзо евакуисан на ниже спратове. Сви наши здравствени радници су се на време организовали и евакуисали пацијенте, међу њима и оне најтеже", рекао је Илић.

Према његовим речима, пацијенти су се уз помоћ медицинског особља вратили у собе.

Илић је рекао да очекује да ће истражни органи утврдити шта је узрок пожара.

"Наше противпожарне инсталације су у солидном стању и редовно се сервисирају. Због пожара је искључена струја, али очекујем да се она брзо прикључи, када се отклоне опасности од кратких спојева", рекао је Илић.

Шеф Ватрогасно-спасилачке јединице Полицијске управе у Пироту Мирољуб Игњатовић рекао је да је у гашењу пожара учествовало девет ватрогасаца и четири ватрогасна возила.

"Брзо смо интервенисали. Нисмо дозволили да у болници дође до панике, а медицинско особље се веома брзо организовало око евакуације пацијената", истакао је Игњатовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи