Читај ми!

Нема истраге против Дел Понтеове

Хашки трибунал закључио да нема довољно основа за покретање поступка за непоштовање суда против некадашње главне тужитељке Карле дел Понте. Сведоци у процесу против Војислава Шешеља тврдили да им тужиоци прете, да их уцењују и подмићују.

Трибунал у Хагу неће покренути поступак за непоштовање суда против Карле дел Понте и других чланова тужилачког тима због наводног застрашивања сведока, јер је закључено да за то нема основа.

Суд је прошле године одредио независног истражитеља приајтеља суда да истражи тврдње сведока у суђењу против Војислава Шешеља према којима су им тужиоци претили, уцењивали их и подмићивали.

Независни истражитељ је закључио да нема довољно доказа за покретање поступка за непоштовање суда, а судије су се сложиле са том оценом, преносе агенције.

Иначе, захтев за покретање поступка је у марту 2007. године покренуо лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ, тврдећи да су "поједини чланови тима Хашког тужилаштва застрашивали, уцењивали, подмићивали и мучили сведоке како би сведочили против њега".

У захтеву за покретање поступка против Карле дел Понте, Хилдегарда Уерк-Реклафа и Данијела Саксона, Шешељ је приложио изјаве сведока који су тврдили да су током разговора са представницима тужилаштва били "лишавани сна, уцењивани, да им је било прећено", те да им је обећано да ће, уколико буду сведочили против Шешеља, "добити новац, нови идентитет и да ће моћи да се преселе у друге земље".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи