Читај ми!

Крстић поново у Хагу

Због безбедности, некадашњи генерал Војске Републике Српске Радислав Крстић пребачен из затвора у Великој Британији у Схевенинген.

Бивши генерал Војске Републике Српске Радислав Крстић, осуђен за учешће у геноциду у Сребреници, пребачен је због безбедности из затвора у Великој Британији у притворску јединицу Трибунала у Схевенингену.

Крстић је почео да служи казну од 35 година, најпре у затвору у Вејкфилду, 2009. године, где је 7. маја 2010. године брутално претучен у својој ћелији, после чега је затражено његово премештање

Њега су у затвору у Западном Јоркширу у његовој ћелији претукла тројица њему непознатих затвореника, муслимана, од којих су двојица тамнопути, а један је Албанац.  

После напада због учесталих претњи и покушаја убиства премештан је у други затвор у Великој Британији.

Сада је Крстић поново пребачен због безбедносних разлога, овај пут у Схевенинген, док му не буде пронађен други затворски смештај.

Крстић је био командант Дринског корпуса Војске Републике Српске, а по хашкој потерници ухапшен је у децембру 1998. године.

Првостепено је осуђен за геноцид у Сребреници на 46 година затвора, али му је у другом степену пресуда промењена на помагање у геноциду, а казна скраћена на 35 година робије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи