Читај ми!

Ембарго на продају оружја Косову

Немачке власти увеле ембарго на продају оружја Косову. Вредност испоруке процењена на два милиона евра. Ембарго уведен због истраге Еулекса о набавци оружја за косовске безбедносне снаге.

Власти у Немачкој увеле су ембарго на продају оружја Косову, а како преносе приштински медији, вредност оружја је око два милиона евра. Ембарго је уведен због актуелне истраге Еулекса о набавци оружја за косовске безбедносне снаге.

Портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић каже да је реч о истрази корупције приликом набавке оружја за Косовску полицијску службу, као и да је истрага обухватила и једно предузеће у Немачкој.

Гудељевићева није желела да коментарише саму вест о увођењу ембарга, али је потврдила да су полицијаци Еулекса из јединице за истрагу организованог криминала у акцији од 5. октобра ухапсили шест особа и претресли 12 локација широм Косова, укључујући приватна пребивлиштва, пословне просторије и предузећа.

"Као део ове истраге, у исто време, немачка полиција је извршила претес једне пословне просторије и приватне куће у Немачкој", рекла је Гудељевићева у изјави Танјугу.

Према њеним речима, међу ухапшенима су запослени у приватним компанијама, два службеника управе косовске полиције, као и једна особа запослена у министарству унутрашњих послова Косова.

Гудељевићева је објаснила да се истрага односи на поступак набавке оружја у КПС, као и на предузећа за добављање полицијског оружја и муниције.

"Због ове наводне преваре, буџет косовске полиције претрпео је губитке који би могли да достигну милионе евра. Истрага је у току, а неки од осумњичених, међу којима су и припадници косовске полиције и министарства унутрашњих послова, још су у притвору", рекла је РТС-у портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић.

Приштински медији јавили су да потез Немачке, која је увела ембарго на продају оружја Косову, могу да следе и друге земље.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи