Читај ми!

Шверцовао заштићене птице

Еколошка инспекција је на аеродрому "Никола Тесла" открила и запленила 12 штиглића, заштићене врсте птица. Против страног држављанина који је покушао да их прокријумчари поднета кривична пријава.

Републичка инспекција за заштиту животне средине привремено је од једног страног држављанина на Аеродрому "Никола Тесла" одузела 12 јединки заштићене врсте птица штиглића, саопштило је ресорно министарство.

У ванредном инспекцијском надзору на граничном прелазу, на позив граничне ветеринарске инспекције и у сарадњи са полицијским инспекторима, инспекција је пронашла штиглиће, без неопходне документације.

Одузете птице смештене су у прихватилиште у Јабучју, а против починиоца ће бити поднета кривична пријава.

Птица штиглић или чешљугар се, као строго заштићена врста, налази у Правилнику о проглашењу и заштити строго заштићених и заштићених дивљих биљака, животиња и гљива.

Законом о заштити природе забрањено је хватати, држати, трговати, извозити или на било који начин прибављати строго заштићене дивље врсте, наглашено је у саопштењу Министарства животне средине, рударства и просторног планирања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи