Читај ми!

Николић дао изјаву у суду

Лидер СНС-а Томислав Николић дао је изјаву у Прекршајном суду у Београду због лепљења плаката на непрописном месту у Шапцу. Неколико стотина присталица СНС-а скандирало пароле подршке Николићу.

Председник Српске напредне странке Томислав Николић дао је изјаву у Прекршајном суду поводом захтева за покретање прекршајног поступка због лепљења плаката на непрописном месту у Шапцу, у априлу ове године.

"СНС је у експанзији, зато и јесте на удару правосуђа", објаснио је Николић након исказа.

Лидер СНС је рекао да је поступак против њега бесмислен и навео да не би ни било петооктобарских промена да се Слободан Милошевић на сличан начин обрачунавао са опозицијом.

"Брзо ћемо грађане Србије ослободити овог терора и брзо ћемо спровести мере са којима ће сигурније, боље и стабилније да се живи", рекао је Николић, и додао да Србија не припада Демократској странци, већ свим грађанима.

Николић је у исказу судији додао да се против њега води још неколико поступака и да је крив што се бави политиком, као и то да је досад био у затвору, у Гњилану, два месеца јер је сметао режиму.

"Најбоље је да ме ухапсе док не прођу председнички избори, па да онда решавају шта ће са мном да раде", поручио је Николић.

Испред Прекршајног суда у Улици Драже Павловића у Београду неколико стотина присталица СНС-а се окупило и скандирало пароле подршке Николићу. Са лидером СНС-а је у суд нешто пре десет часова дошао и заменик председника СНС-а Александар Вучић.

Демонстранти су носили и транспаренте на којима је писало "Борис те тужи, Борис ти суди", "Ја сам лепио плакате у БГ-у" и "Судите мени", преноси Бета.

Лидер СНС је позван као одговорно лице из странке, јер је неко од активиста странке залепио плакат са позивом на митинг на непрописном месту, наводе у СНС.

Пријаву против Николића поднела је комунална полиција Градске управе Шапца за лепљење плаката у априлу ове године. Ти плакати су позивали на протесте испред Народне скупштине.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи