Читај ми!

Стефан Карић мора у затвор

По пријему решења Првог основног суда у Београду, Стефан Карић, син одбеглог бизнисмена Сретена Карића, мора на издржавање једногодишње затворске казне.

Први основни суд у Београду одбио је захтев Стефана Карића (25), сина одбеглог бизнисмена Сретена Карића, за одлагање извршења једногодишње казне затвора у Казнено-поправном заводу у Падинској Скели, изјавила је данас Танјугу портпарол суда Ивана Рамић.

Сходно тој одлуци, он би требало да се на издржавање казне јави првог наредног дана по пријему одлуке, навела је Рамићева и напоменула да суд још није примио потврду да му је решење уручено.

Она је додала да Карић има право да уложи жалбу о којој одлучује председник Вишег суда у Београду.

Како жалба у овом случају не одлаже извршење, Стефан Карић требало би да се јави на издржавање казне пошто добије решење Првог основног суда којим је његов захтев одбијен, а то се очекује наредних дана.

Карић је првобитно требало да се јави на одслужење затвора 1. децембра, али је пет дана раније затражио одлагање извршења те казне, што је суд одбио.

Сходно Закону о извршењу кривичних санкција, одобрење за одлагање извршења казне дозвољава се из тачно набројаних разлога, међу којима су тешка болест, завршетак школовања или неодложног посла и други.

Стефан Карић је прошлог децембра пресудом Апелационог суда правоснажно осуђен на годину дана затвора, јер је "безобзирном вожњом" под дејством алкохола, 2005. године, изазвао саобраћајну несрећу у којој је тешко повређена његова сапутница Станислава Павловић (35).

Апелациони суд је том одлуком преиначио првостепену пресуду Првог основног суда којом је Карић био кажњен новчаном казном од 800.000 динара.

Потом је Први основни суд у Београду, 15. јула ове године, усвојио предлог Карића и дозволио му да казну изврши у кућном затвору – тако што не сме напуштати просторије у којима станује, уз примену мере електронског надзора, али је и ту одлуку побио Апелациони суд и у септембру потврдио своју ранију правоснажну пресуду да Карић мора казну да одслужи у затвору.

Према образложењу Апелационог суда, последице које је претрпела Павловићева, као и испољена безобзирност Карића која се огледа у брзини којом је управљао возилом и другим околностима кривичног дела, указују да према њему не би било оправдано одобрење кућног затвора.

Син одбеглог бизнисмена Сретена Карића, оптуженог за малверзације са компанијом "Мобтел", осуђен је због тешког дела против безбедности саобраћаја учињеног из нехата, јер је 29. априла 2005. године, када је имао 20 година, возио ауто "бе-ем-ве" брзином од 148 километара на сат, у алкохолисаном стању, ударивши у бандеру на Дедињу.

Том приликом, Павловићева, 10 година старија од њега, задобила је тешке телесне повреде. Власник аутомобила је његов рођак Бојан Карић.

Стефан Карић је 2007. у Другом општинском суду био осуђен на годину дана затвора, али је Окружни суд, 2008, ту пресуду укинуо и наложио ново суђење, које је првостепено окончано поменутим новчаним кажњавањем, а данас поново и коначно затворском казном.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи