Читај ми!

Притвор за директора ФК "Нови Пазар"

Суд у Београду одредио притвор до месец дана и покренуо истрагу против директора Фудбалског клуба "Нови Пазар" Бојана Радовановића. Радовановић се терети да је оштетио једну банку за скоро пет милиона евра.

Портпарол Вишег суда у Београду Душица Ристић рекла је да је тај суд одредио притвор до месец дана и покренуо истрагу против директора Фудбалског клуба "Нови Пазар" Бојана Радовановића.

Ристићева је додала да је Радовановићу притвор одређен после саслушања код истражног судије 15. децембра због опасности од бекства, понављања кривичног дела, као и могућности да би током истраге могао да утиче на сведоке.

"Притвор му је одређен и због посебно тешких околности под којима је дело извршено и висине запрећене казне која је виша од десет година", навела је Ристићева.

Истрага је покренута због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба овлашћења у привреди, за које је му прети казна до 12 година затвора.

Радовановић се терети да је у периоду од 2008. до 2011. године оштетио једну домаћу банку за 4,8 милиона евра тако што је, уз захтев за добијање инвестиционог кредита, приложио фалсификовану грађевинску и употребну дозволу, захтев за упис хипотеке, решење о упису хипотеке и друга документа, наводно издата од Катастра непокретности и београдског Секретаријата за урбанизам и грађевинске послове.

Тако је довео у заблуду одговорне службенике у банци да је над објектима предузећа "Баск престиж" у Београду, успостављена хипотека у корист банке, након чега му је одобрен кредит.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи