Читај ми!

Хапшења због убиства бизнисмена

Ухапшене четири особе осумњичене за убиство бизнисмена Славише Симића из Врњачке Бање, саопштено из МУП-а. Осумњичени су се скривали у Београду и Јагодини, а код њих је пронађена велика количина оружја, муниције и експлозива.

Полиција је ухапсила четири особе које су осумњичене за убиство бизнисмена Славише Симића власника предузећа "Гигант" из Врњачке Бање, потврдио је директор полиције Милорад Вељовић.

Због основане сумње да су извршили кривична дела тешког убиства и недозвољеног држања оружја и експлозивних материја ухапшени су власник предузећа "Новаковић НЕНФ градња" Милан Новаковића (1978) и Саша Јовановић (1977) обојица из Јагодине, и Владан Радисављевић (1979) и Бошко Марковић (1976) аутомеханичари из Ћуприје.

Вођа те криминалне групе и наручилац убиства био је Новаковић који је сарађивао са убијеним Симићем, а од њега узимао грађевински материјал и дуговао му новац, рекао је Вељовић и додао да је директни извршилац убиства Марковић.

Новаковић је под изговором да ће вратити дуг, позвао Симића на планину Гоч, где су га он и остала тројица, уз претњу пиштољем везали и сместили у гепек његовог аутомобила, рекао је Вељовић.

Осумњичени су планирали да одведу Симића у један хотел где би га држали и од његове супруге и породице за откуп тражили 300.000 евра, након чега би Симића вратили у возило са експлозивом и дигли га у ваздух, додао је Вељовић.

Међутим, пошто је Симић молио за живот и покушао да побегне, они су га јурили кроз шуму, пуцали на њега и погодили га у кук.

Полиција је пронашла његово беживотно тело у суботу 17. децембра, нешто после поноћи, на путу Врњачка бања - Гоч, а након тога у брзој акцији која је трајала мање од 20 сати успела је да ухапси починиоце у Београду и Јагодини где су се они склонили, објаснио је директор полиције.

У заједничкој акцији хапшења учествовали су припадници Управе криминалистичке полиције, полицијских управа из Краљева, Београда и Јагодине и Специјалне антитерористичке јединице, а у сарадњи са Вишим јавним тужиоцем из Краљева.

Полицијски службеници су на основу наредбе дежурног истражног судије извршили претрес станова и других просторија, и пронашли велику количину оружја, муниције и експлозива.

Заплењене су две аутоматске пушке калибра 7,62 мм и две малокалибарске пушке 5,56 мм, један пиштољ берета 7,65 мм, четири ручне бомбе и један малокалибарски пиштољ.

Полицајци су пронашли и 600 комада муниције различитог калибра, један гасни пиштољ, 780 грама прашкастог експлозива, два килограма експлозива тротила, преко 100 детонаторских капсли за наведени експлозив, преко 50 метара штапина, као и друге предмете.

Члановима криминалне групе је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени истражном судији Вишег суда у Краљеву.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи