Читај ми!

СРС тражи помоћ Русије

Српска радикална странка затражила помоћ од сталног представника за људска права руског министарства иностраних послова Константина Долгова у вези са процесом који се води против лидера радикала Војислава Шешеља у Хашком суду.

Правни саветник Војислава Шешеља Дејан Мировић рекао је да је  Српска радикална странка затражила помоћ од сталног представника за људска права руског министарства иностраних послова Константина Долгова у вези са судским процесом који се води против лидера радикала Војислава Шешеља у Трибуналу у Хагу.

Мировић је, на редовној конференцији СРС, навео да преписка са Долговим траје већ неко време и да постоје позитивне реакције са руске стране.

Дејан Мировић је навео да је апсурдно да представници српске власти "не смеју девет година да подигну глас" у вези са процесом против Шешеља иако је он грађанин Србије,

Шешељев правни саветник оценио је да "власт исто тако не брани ни српске интересе на Косову и Метохији и националне интересе у осталим сферама".

Према његовим речима, судски процес у случају Шешеља обара све негативне рекорде у Европи и незабележено је да се неко скоро девет година налази у притвору, а да му није донета ни првостепена пресуда.

"Од када је конституисано међународно право то је незабележено, посебно када се ради о оптужбама које се своде на деликт говора и слободу мишљења" рекао је Мировић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи