Читај ми!

Почетак суђења Хаџићу на јесен

Суђење Горану Хаџићу почеће 16. октобра 2012. године, саопштио је Хашки трибунал.

Суђење бившем председнику некадашње Републике Српске Крајине Горану Хаџићу, оптуженом за злочине у Хрватској између 1991. и 1993. године, почеће 16. октобра 2012. године, саопштено је у Хашком трибуналу.

Претпретресни судија Гај Делвоаје донео је одлуку да суђење Хаџићу почне 16. октобра следеће године пошто је о датуму почетка судског процеса 30. новембра обавестио тужилаштво и одбрану.

У саопштењу из Хага је наведено да ће последња статусна конференција у овој фази поступка бити одржана дан пред почетак суђења, 15. октобра 2012. године.

Председник Хашког трибунала Теодор Мерон рекао је, приликом подношења редовног извештаја о раду Трибунала Савету безбедности УН почетком месеца, да је немогуће предвидети када ће бити изречене пресуде Хаџићу и Ратку Младићу, последњој двојици ухапшених хашких оптуженика.

Хаџић се терети да је, како је наведено, био учесник удруженог злочиначког подухвата са тадашњим председником Србије Слободаном Милошевићем на челу, чији је циљ био да се насилно и трајно уклоне Хрвати и друго несрпско становништво са трећине хрватске територије.

Он се, у 14 тачака оптужнице, терети за злочине против човечности и кршења закона и обичаја ратовања, почињених у Хрватској у периоду од јуна 1991. до краја децембра 1993. године.

Ухапшен је 20. јула ове године у Србији, након седам година, као последњи бегунац којег је тражио Хашки трибунал.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи