Читај ми!

Повређена ученица у тешком стању

Ученица коју је јуче у Лесковцу ударио џип за сада није животно угрожена, али је њено здравствено стање веома тешко, изјавио начелник Интензивне неге Ненад Филиповић. Девојка је и даље без свести и лекари тврде да је прерано за прогнозе о опоравку.

Начелник Интензивне неге Опште хирургије у нишком Клиничком центру Ненад Филиповић изјавио је да повређена ученица средње Хемијске школе С.М. (18) у Лесковцу није животно угрожена, али да је њено опште здравствено стање веома тешко.

"Она је без свести и прикључена је на апарат за дисање, а прерано је говорити о даљем току опоравка и давати било какве прогнозе", изјавио је Филиповић.

Начелник Интензивне неге рекао је да је девојчица из Лесковца, после повреде када је на њу у школском дворишту налетео џип, примљена у нишки Клинички центар са великим бројем тешких повреда и да је одмах оперисана.

"Радило је неколико тимова лекара са хирургије, урологије, гинекологије, ортопедије", навео је Филиповић.

Први део интервенција завршен је синоћ око 20 часова, да би пацијенткиња била у 22 часа подвргнута још једној тросатној интервенцији. Девојка је јуче, у току поподнева, током интервенције, примила шест литара крви и плазме и 22 литра течности, навео је Филиповић.

У управи Клиничког центра синоћ је речено да су лекари санирали повреде прелома карлице, меких ткива доњег стомака и прелома ногу. Филиповић је додао да повреде главе нису у овом тренутку предоминантне.

Ученицу, једног ученика и професора јуче, нешто пре 12 часова, ударио је џип у школском дворишту лесковачке Средње хемијске школе "Божидар Ђорђевић Кугар".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи