Читај ми!

Оптужница против Тупајића

Трибунал у Хагу подигао оптужницу бившег функционера СДС-а Милана Тупајића због одбијања да сведочи на суђењу Радовану Караџићу. Тупајић, који је ухапшен 13. децембра, ускоро ће бити пребачен у Хаг.

Хашки трибунал подигао је оптужницу против бившег председника општине Соколац и министра у Влади Републике Српске Милана Тупајића због одбијања да сведочи на суђењу Радовану Караџићу.

Тупајић је ухапшен 13. децембра у БиХ и ускоро ће бити пребачен у Хаг, саопштио је Трибунал.

Хашки трибунал је Тупајића оптужио за непоштовање суда, зато што се два пута није одазвао на обавезујући судски налог да сведочи у процесу против бившег председника РС, оптуженог за геноцид и злочине над Муслиманима и Хрватима током рата у БиХ.

Трибунал је прецизирао да је оптужницу против Тупајића подигао 30. новембра, али да је она до јутрос била запечаћена.

Суд је обавезујуће налоге за Тупајићево сведочење издао 23. септембра и 3. новембра, а Тупајић је о њима био обавештен 5. октобра и 8. новембра. Упркос томе, он се није појавио у Хагу да сведочи, нити је суд обавестио зашто то не може да учини.

За непоштовање суда, правилником Трибунала запрећена је глоба до 100.000 евра, затворска казна до седам година или обе. Суђење Караџићу пред Трибуналом биће настављено 10. јануара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи