Читај ми!

Симатовић за празнике на слободи

Претресно веће Хашког суда прихватило захтев да бивши помоћник начелника Службе државне безбедности Србије Франко Симатовић буде привремено пуштен на слободу од 16. децембра ове до 5. јануара идуће године, током зимске паузе у раду суда.

Бившем помоћнику начелника Службе државне безбедности Србије Франку Симатовићу одобрено је, према одлуци Претресног веће Хашког суда, привремено пуштање на слободу од 16. децембра ове до 5. јануара 2012. године. У том периоду је зимска пауза у раду суда.

Према саопштењу Трибунала, држава Србија мора да обнови своје гаранције које се односе на Симатовића до 16. децембра и обезбеди поштовање стриктних правила Трибунала за пуштање на привремену слободу оптужених лица.

Према тим правилима, оптужени ће у Београду боравити под строгим мерама надзора за који су надлежне власти Србије и мораће да се сваког дана јавља у полицијску станицу. Стриктно му је забрањен контакт са медијима или са било ким, осим адвокатом одбране.

Франко Симатовић и Јовица Станишић терете се за злочине које су од 1991. до 1995. године починиле полицијске и паравојне јединице под њиховом контролом у склопу остварења циља удруженог злочиначког подухвата етничког чишћења великих делова Хрватске и БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи