Читај ми!

Ревизија за спас Грчке

Преговори Грчке са међународним инспекторима углавном су окончани. Преостало је само да се реше неки технички детаљи који ће, како се очекује, бити договорени данас, саопштио је грчки министар финансија Евангелос Венизелос.

Инспектори Међународног монетарног фонда, Европске централне банке и Европске комисије, познати као тројка, преговарали су са грчком владом 12 дана, а преговори ће бити окончани данас, решавањем неких техничких детаља.

Инспектори треба да оцене да ли је Грчка учинила довољно да би могла да добије следећу траншу помоћи од осам милијарди евра, која би требало да спречи банкротство Атине. Влада Грчке саопштила је да има довољно новца за плаћање приспелих рачуна до средине новембра.

"После дуге серије преговора и дискусија са представницима тројке успешно смо окончали планиране састанке и мисија ће бити завршена", рекао је грчки министар финансија Евангелос Венизелос.

Према првобитном договору из јула, банке би отписале 21 одсто свог власништва над грчким владиним обвезницама, које стижу на наплату до 2020. године.

Извештај тројке кредитора очекује се до 24. октобра, када ће бити и донета одлука о пуштању следеће транше.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи