Читај ми!

Одложен самит чланица еврозоне

Самит ЕУ и чланица еврозоне који је требало да буде одржан 17. и 18. октобра, одложен је за 23. октобар, како би се обезбедило више времена за проналажење решења за дужничку кризу.

Председник Европског савета Херман ван Ромпеј рекао је да је самит ЕУ и чланица еврозоне, који је требало да се одржи 17. и 18. октобра, одложен за 23. октобар, како би се обезбедило више времена за проналажење решења за све дубљу дужничку кризу.

"Нови датум омогућиће нам да направимо свеобухватну стратегију за превазилажење дужничке кризе у еврозони", наводи се у саопштењу из канцеларије председника ЕУ.

Ромпеј је рекао да је европским лидерима потребно више времена да окончају разговоре о финансијској помоћи Грчкој, докапитализацији банака и о већој моћи фондова за помоћ земљама еврозоне.

Ромпеј је додао да је о промени датума одржавања самита одлучено после консултација прошле недеље и током викенда са председником Европске комисије Жозеом Мануелом Барозом и шефом групе коју чине министри финансија земаља еврозоне Жан Клодом Јункером.

Самиту 23. октобра претходиће састанак министара финансија ЕУ и чланица еврозоне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи