Читај ми!

Кинези спремни да улажу у Србији

Министар Вук Јеремић разговарао са кинеским привредницима који су, како је рекао, спремни да инвестирају две милијарде долара у пројекте у Србији.

Кинески привредници спремни су да инвестирају око две милијарде долара у конкретне пројекте у Србији са периодом улагања од неколико година, рекао је шеф српске дипломатије Вук Јеремић, који је у Хонгконгу разговарао са тамошњим привредницима.

Јеремић је челницима великих кинеских компанија представио могућности улагања у Србији, а како је навео, кинески предузетници посебно су заинтересовани за директне инвестиције у области енергетике и текстилне индустрије.

"Једна од компанија спремна је да пребаци значајан део своје производње за европско тржиште у Србију, док су остали пројекти гринфилд инвестиције у области високоенергетске технологије", рекао је Јеремић.

Министар је рекао да би пројекти о којима је разговарано могли бити спремни врло брзо, већ крајем месеца.

Договорено је да већ током наредне недеље у Београд допутују кинески стручни тимови, како би са српским представницима договорили услове и припремили текстове споразума о разумевању који би могли бити потписани до краја октобра, када се очекује посета гувернера једне од економски најразвијенијих кинеских провинција Гуангдонга, наведено је у саопштењу.

Јеремић ће у недељу и понедељак председавати седници Међудржавног комитета за економску сарадњу који предводе Министарство спољних послова Србије и Министарство привреде Кине. Јеремић је у оквиру посете Кини данас разговарао са кинеским колегом Јанг Ђиечиом.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи