Читај ми!

Гас скупљи од новембра?

Директор "Србијагаса" Душан Бајатовић најављује да ће гас поскупети од 1. новембра ако то одобри Влада. Гас за домаћинства ће бити 10 одсто скупљи, прецизирао је Бајатовић.

"Гас би од 1. новембра требало да поскупи у просеку за 15 одсто", рекао је генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић.

"Очекујем да ће одлука о поскупљењу гаса бити на дневном реду Владе следеће седнице. Уколико се Влада са тим сложи, од 1. новембра ће ступити на снагу нова цена гаса", рекао је Бајатовић новинарима на свечаности поводом обележавања Дана "Србијагаса".

Бајатовић је прецизирао да ће поскупљење за домаћинства бити око 10 одсто и да ће један кубни метар гаса коштати око 36 динара, те ће просечан рачун порасти са 12.000 на 14.000 динара.

Директор "Србијагаса" рекао је да су транспортни и складишни капацитети тог предузећа спремни за грејну сезону која почиње 15. октобра и да постоји договор са Владом о томе да се, после новембарског поскупљења, цена гаса не мења до наредне грејне сезоне, иако се очекује да гас у свету поскупи почетком 2012. године.

Бајатовић је рекао и да ће, уколико се по плану настави пуњење складишта гаса у Банатском двору, Србија имати довољно гаса целе сезоне чак иако дође до кризе са снабдевањем.

Дугови топлана за гас износе око осам милијарди динара, рекао је Бајатовић и додао да је да је ребалансом буџета "Србијагасу" одобрено додатно задужење од 190 милиона евра због разлике у набавној и продајној цени гаса.

Бајатовић је рекао да "Србијагас" планира изградњу две до четири гасне електране за производњу струје. Због тога су, каже, Влади упутили захтев за проширење делатности.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи