Преполовљен увоз половњака

Увоз половних аутомобила на наше тржиште преполовљен у односу на 2009. годину. Драстично су пале и цене. Нови јефтинији аутомобили очекују се на јесен.

Прошле године увезено је упола мање половних возила на наше тржиште него 2009. Продата је само половина тих возила, а главни разлог, кажу стручњаци, јесте економска криза и недостатак новца за одржавање возила.

Продавци кажу да су цене драстично пале у односу на 2009. годину. Купују се возила до 5000 евра.

У фирмама које се баве увозом половњака, међу којима су многи због нерентабилности одјавили бизнис, кажу да су их цене нових возила уништиле у последње две године и да чак 34 нова аутомобила имају цену мању од 10.000 евра.

Поред тога, они су по закону дужни да дају гаранцију, што поскупљује производ.

"Купац има пробну вожњу од седам дана, то је гаранцијски рок у којем се могу обавити све неисправности о нашем трошку и на основу тога он плаћа мало више у односу на конкуренцију", каже Борјан Вучковић из "Интегре моторс".

Оно што нас очекује нема поново везе са нашим тржиштем, већ са догађајима у Јапану. Већ сада не можете купити "рено меган" основни модел, нема више "фокуса" од 10.000 евра, продато је све што је нуђено испод 10.000 евра.

Нови јефтинији аутомобили очекују се на јесен, јер многе европске фабрике престају да раде. Нема делова електронике из Јапана, па ће то изазвати несташицу нових аутомобила који ће и поскупети. То је шанса за половне аутомобиле, кажу продавци и надају се бољим временима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи