Подршка слободном тржишту

Влада ће учинити све да заштити слободно тржиште, рекао министар Душан Петровић. Потребно је дати подршку развоју међународне трговинске арбитраже, јер национални задатак да се Србија што брже приближи Европској унији, рекао је Петровић.

На отварању конференције о међународној трговинској арбитражи на Правном факултету у Београду, министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душан Петровић рекао је да Влада подржава међународну трговинску арбитражу, као и да ће учинити све да заштити тржиште, кроз заштиту конкуренције и спречавање злоупотреба.

"Влада Србије ће дати пуну подршку развоју међународне трговинске арбитраже, јер је национални задатак да се Србија што брже приблжи Европској унији", рекао је Петровић.

"Посвећени смо извршавању обавеза из међународних уговора чија смо земља потписница", изјавио је Петровић.

Према његовим речима, веома је значајно да се Институт трговинске арбитраже што више развија, јер је то начин да међународна трговина функционише што боље.

Петровић је истакао да је излазак из домена националног права за међународну трговину значајан како би учесници на тржишту имали предвидиве ситуације - да знају које ће се право примењивати и да ће одлуке међународне арбитраже бити извршене.

"Влада ће", каже Петровић, "учинити све да побољша животни стандард грађана и њихову куповну моћ како би били добри учесници на тржишту".

Петровић је подсетио на Владину иницијативу о репрограмирању кредита грађана, што ће, како је рекао, омогућити да грађани имају више новца на располагању.

Теме које ће на конференцији бити разматране подељене су: арбитражни споразум и надлежност арбитраже, арбитражни поступак, арбитражна одлука и проблеми њеног признања и извршења, арбитражне перспективе и развој.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи