Захтев за повећање цене гаса

Због дуговања грађана и привреде према предузећу "Србијагас", директор тог предузећа Душан Бајатовић затражиће од Владе повећање цене гаса.

Генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић истакао је да ће у наредних неколико дана затражити повећање цене гаса, и то највероватније 15 одсто за домаћинства и 20 одсто за предузећа, потврђено је РТС-у.

Бајатовић је новинарима после састанака Удружења "Послодавац" рекао да су дуговања за неплаћени гас достигла 680 милиона евра и да се гас у Србији плаћа са закашњењем од 300 дана, што је "неодрживо".

Генерални директор "Србијагаса" је напоменуо да су дуговања тог предузећа због тога, само по основу курсних разлика, око 170 милиона евра.

Бајатовић је истакао да су почели преговори са Првом предузетничком банком у Бугарској о продаји удела "Србијагаса" у параћинској "Стаклари".

"Србијагас" би на основу те продаје требало да добије око 35 милиона евра", рекао је Бајатовић.

Када је реч о "Петрохемији", Бајатовић је нагласио да та компанија има велике дугове, првенствено према "Србијагасу", "Нафтној индустрији Србије" и држави, те да решење треба тражити у том троуглу.

Азотара, која је, такође, прешла у власништво "Србијагаса" на основу дугова, у процесу је реструктурирања и има од 130 до 140 милиона евра старог дуга, закључио је Бајатовић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи