Нова радна места у зеленој економији

У зеленој економији, која подразумева рециклажу, обновљиве изворе енергије, управљање отпадом и природним ресурсима, до краја године биће запослено 10.000 људи, рекао Оливер Дулић на отварању сајма "Каријер дејз". Министар позвао младе да остану у Србији.

Министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић отворио је Сајам запошљавања "Каријер дејз" (Career Days) у Београду, који се одржава до 6. априла.

"До краја ове године се надамо да ћемо запослити 10.000 људи у нову индустријску грану, која се зове зелена економија, а подразумева рециклажу, обновљиве изворе енергије, управљање отпадом и природним ресурсима", рекао је Дулић.

Дулић је рекао да је добар сигнал и то што се на овом Сајму пријавило од 20 до 30 одсто више фирми и да се нуди више посла него прошле године.

Министар је позвао младе да остану у Србији, истичући да је тачно да се земља суочава са бројним изазовима, али да је то разлог више да оно што су научили примене у пракси и тако помогну својој земљи, у којој су многобројни проблеми наслеђени.

"Вреди борити се у овој земљи и вреди остати у њој", поручио је Дулић и навео да је и он пример некога ко је отишао из Србије, добио посао као стручњак и вратио се, јер је сматрао да овде има већих шанси за успех и каријеру.

Члан Градског већа Београда Мирослав Чучковић истакао је да је важна чињеница да светске компаније одлучују да отворе погоне ван Београда, тако да је ово прилика и за младе у другим градовима Србије.

"Каријер дејз" се ове године одржава 17. пут и карактеристичан је и по томе што се за пропагандни материјал користио искључиво рециклирани папир и што су се радне биографије слале у електронској форми, па је на тај начин наглашена и његова еколошка компонента.

Као један од централних догађаја у области запошљавања у земљи, он омогућава амбициозним и високообразованим људима да нађу посао у директном контакту са будућим послодавцима.

Годишње "Каријер дејз" посети више од 10.000 студената, а на њему учествује преко 40 компанија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи